Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Καταγγελια δημότη Καστανιάς για τον Δημο Καρπενησιου


Με έναν ξεχωριστό τροπο  καταγγέλει ο κ.Κωνσταντινος Μπωκος "ευχαριστωντας" τον Δήμο Καρπενησιου για την ανυπαρξία Ίντερνετ στο χωριό τους την Καστανιά αλλα "ευχαριστεί" ιδιαιτέρως και τους υπεύθυνους της καλοκαιρινής καμπάνιας "ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2017" που δεν συμπεριέβαλαν το χωριο τους στην προβολή των εκδηλώσεων τους.
Ο κ.Κωνσταντινος Μπωκος ο οποίος τυγχάνει να είναι και τοπικός συμβουλος της κοινότητας Καστανιάς με μια φράση του στο Dytiki Evritania News είπε χαρακτηριστικά οτι .."μόνοι μας αδειάζουμε τα χωριά μας.." και σίγουρα ο συμπατριώτης μας εύλογα αγανακτεί οταν το έτος 2017 χωριο του Δήμου Καρπενησιου να μην εχει ενα τοσο σημαντικο αγαθό και μεσα στην απομόνωση οπως το ιντερνετ.

Και σαν να μην φθάνει μόνο αυτο ο Δήμος Καρπενησιου δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να επικοινωνήσει μαζι τους εαν θέλουν να προβάλλει η κοινότητα της Καστανιάς εν'οψει των εκδηλώσεων  "ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2017" το χωριο τους.
Ειναι φανερό λοιπόν αλλα και λυπηρό ταυτόχρονα οταν η Ευρυτανια αντιμετωπίζει επικίνδυνη ερήμωση να υπάρχει και αυτή η εγκατάλειψη από πλευράς Δήμου.
Δειτε τι αναφερει χαρακτηριστικά ο συμπατριώτης μας:

"Αγαπητοί φίλοι όπου γης καλημέρα.
Με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Δήμο Καρπενησίου για τα εξής:
1. Ευχαριστούμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΣ INTERNET (ΙΝΤΕΡΝΕΤ), από την περίοδο των ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, στην κοινότητα Καστανιάς , του Δήμου Καρπενησίου, του Νομού Ευρυτανίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
2. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους υπευθύνους της καλοκαιρινής καμπάνιας για τις εκδηλώσεις "ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2017", διότι δείχνουν και εμπράκτως ότι ΔΕΝ τους ενδιαφέρουν οι μικρές Τοπικές Κοινότητες.
Αυτό συνάγεται εκ του γεγονότος ότι: Κατά την περυσινή περίοδο των γιορτών του δάσους οι εκδηλώσεις μας μπήκαν κάπου στο τέλος (μετά από γκρίνια), και μάλλον η ανακοίνωση θύμιζε περισσότερο αναγγελία κηδείας και λιγότερο εξυπηρετούσε τον σκοπό που φτιάχτηκε.
Φέτος ουδείς από τους αρμοδίους μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μας (έστω με ένα απλό email), για την προβολή των εκδηλώσεών μας.
Αγαπητοί πρέπει να καταλάβετε ότι με αλλαζονικές συμπεριφορές η κατάσταση δεν καλλυτερεύει. Πρέπει να κατανοήσετε ότι Ευρυτανία δεν είναι μόνο το Καρπενήσι και όποιες Κοινότητες επιθυμεί ο καθένας.
Πρέπει να κατανοήσετε ότι στην Καστανιά Ευρυτανίας υπάρχουν Έλληνες Πολίτες Φορολογούμενοι ακόμη. Το χωριό μας δεν είναι έρημο, ούτε έχει φύλακα για να φυλά τις περιουσίες.
Πρέπει να καταλάβετε ότι κατά το δυνατόν (ακόμη), συμβάλλουμε στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.
Εάν πρέπει να διαγραφούμε ως Κοινότητα παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε έτσι ώστε να πράξουμε αναλόγως. Εάν δεν σας ενδιαφέρουν οι Πολίτες και η Κοινότητα Καστανιάς, δικαιούμαστε να το μάθουμε.
Όπως γνωρίζετε σε όποιο έργο και αν γίνεται στην Καστανιά, από το Κράτος (Δήμος, Περιφέρεια κ.λ.π.), εμείς προσπαθούμε να μην το αφήνουμε έτσι όπως το παραλάβαμε. Όλο και κάτι συμπληρώνουμε από δικούς μας πόρους και δεν επιβαρρύνουμε τον Δήμο.
Δείτε την Πλατεία, δείτε το Δημοτικό Σχολείο, δείτε τον φωτισμό (χωρίς επιβάρυνση κατανάλωσης ρεύματος στον Δήμο και τους Πολίτες), των βράχων απέναντι από το χωριό, δείτε τον Άγιο Δημήτριο, δείτε, δείτε, δείτε......
Μήπως όμως διαπράττουμε έγκλημα κατά του χωριού μας που φτιάχνουμε μόνοι μας έργα;
Μήπως βολεύει αυτή η τακτική μας;
Μήπως τελικά πρέπει να μας ενημερώσετε για το εάν και εφ' όσον η Καστανιά αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα ή όχι μέσα στον Δήμο Καρπενησίου;
Οι ενέργειες άλλα δείχνουν. Ως παράδειγμα αναφέρουμε τον Προϋπολογισμό της Πλατείας του χωριού μας.
Κύριοι,
Παρακαλούμε όπως μας αντιμετωπίσετε με την δέουσα σοβαρότητα και με γνώμωνα την αναλογία κατοίκων σε σχέση με τα γύρω χωριά.
Δεν είναι δυνατόν ακόμη σήμερα να μην έχει γίνει καμία μα καμία ενέργεια στις περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία των προηγουμένων ετών.
Άνθρωποι έχασαν περιουσίες και δεν αποζημιώθηκαν ποτέ και οι υπόλοιποι που κατοικούν εκεί (Περιοχή Αγίου Δημητρίου ιδιοκτησίες ΑΦΩΝ Δαλακώστα), ακόμη σήμερα δεν γνωρίζουν εάν ΔΥΝΑΝΤΑΙ να κατοικούν.
Συγνώμη για την αγανάκτιση, όμως νομίζουμε ότι ως Χωριό αξίζουμε καλύτερης αντιμετώπισης.
Σας παρακαλούμε βγείτε από τα στενά όρια του Καρπενησίου.
Μην "Αθηνοποιείτε" την Ευρυτανία, δεν της ΑΞΙΖΕΙ - δεν ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου