Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Όλη η αλήθεια για το περιστατικό στην Ιτέα Ευρυτανιας

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε Αθηναϊκό σάιτ για μετακίνηση ασθενούς με αγροτικό  απο την Ιτέα Ευρυτανιας.Καποιοι γράψανε για την μεταφορά του ασθενούς στην καρότσα αγροτικού που όντως έγινε χωρις ομως να αναφέρουν το τι πραγματικά συνέβη και πως το συστημα υγειας την συγκεκριμένη μέρα λειτούργησε άψογα.
Επειδη δεν είναι ωραίο πράγμα  να κρίνουμε το συστημα υγειας χωρις να εχουμε ολοκληρωμένη και διασταυρωμένη πληροφόρηση θεωρήσαμε αναγκαίο να αναφέρουμε τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού που εχουν ως εξής::Οι ανθρωποι ειχαν ειδοποιήσει το κεντρο υγειας Φραγκιστας και το ασθενοφορο είχε ξεκινήσει αμεσα και  ηταν καθ'οδον.Μετα αποφάσισαν οι συγγενείς οτι έπρεπε να πανε στο Αγρινιο και κάλεσαν και το κεντρο Υγειας Χαλκιοπουλων οπου και το παρέλαβε στην περιοχή Πηγαδια Περδικακιου.Μονοι τους οι ανθρωποι τον έβαλαν στο αγροτικό και οπως είπαν στο πλήρωμα ασθενοφόρου παραδέχτηκαν πως έγινε κακή συννενόηση.Οποτε το ασθενοφορο Φραγκιστας κινήθηκε αμεσα.
Ελεος πια μην κατηγορούμε άδικα οτι φταίει το συστημα υγειας για να προκαλέσουμε εντυπώσεις...
Καποιοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό..δεν μπορούν να την "πληρώνουν"όλοι..!!!!
Δείτε τι ακριβως γραψανε στο παρακάτω σάιτ:


"Την περασμένη Τετάρτη, κάτοικος του χωριού Ιτέα έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Τον τραυματία ανέσυραν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού, τον τοποθέτησαν σε ράντζο και κατόπιν στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος μέχρι το Περδικάκι όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο.
«Η κεντρική κυβέρνηση και οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι όλων των εξουσιών, καθώς και τα πολιτικά κόμματα αδιαφορούν, όταν οι ασθενείς στην Ευρυτανία συνεχίζουν να μεταφέρονται με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτωτές ή τρακτέρ», δηλώνει στα «Παραπολιτικά» ο ο πρόεδρος της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.
Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ επισκέφθηκε τη Δυτική Ευρυτανία όπου ενημερώθηκε τόσο για τα μέσα μεταφοράς των ασθενών, όσο και για τον χρόνο διακομιδής τους (ξεπερνά τις 6 ώρες).
«Αναμένοντας να δώσουν τα στελέχη του ΕΚΑΒ τη λύση που υποσχέθηκαν, συνέβη το παραπάνω περιστατικό. Προ ημερών είχαμε ένα ακόμη περιστατικό με δύο τραυματίες από τροχαίο στο Λιθοχώρι. Ευτυχώς εκείνη τη μέρα υπήρχε ασθενοφόρο στη Φραγκίστα και επειδή το Λιθοχώρι είναι σε μέση απόσταση, το ασθενοφόρο έφθασε σε μια ώρα και οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο Καρπενήσι και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λάρισα», προσθέτει.
Θυμάται όμως, και τον περσινό θανάσιμο τραυματισμό του προέδρου της Πανευρυτανικής στην Πρασιά Ηλία Λιάσκου. «Το ασθενοφόρο», λέει ο κ. Καρδαμπίκης, «έκανε 3,5 ώρες για να φθάσει και ας μη μιλήσουμε για την μετέπειτα πολυήμερη ταλαιπωρία με τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου