Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σημαντικό γεγονός για το Αγρίνιο το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλογων

Σημαντικό γεγονός για το Αγρίνιο το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων

Πηγη agrinionews.gr
Σημαντικό γεγονός για το Αγρίνιο αποτελεί το 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας το οποίο θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε επτά δημοτικά γήπεδα του Αγρινίου. Τα ΔΑΚ Αγρινίου, Δοκιμίου, Καλυβίων, Παπαδατών, Καινουργίου, Καραπαπά και Παναιτωλίου τα οποία, μετά την ανακατασκευή τους, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τις 16 ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση. Επίσης αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Εμιλέον ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού.
Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και για το λόγο αυτό εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και της Οργανωτικής Επιτροπής παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου.
Τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου που ανέφερε πως αφενός στοχεύει στην προαγωγή του φίλαθλου πνεύματος και αφετέρου στο να τονώσει την πόλη καθώς 400 περίπου άτομα θα φιλοξενηθούν στο Αγρίνιο. Χαρακτήρισε «τόλμημα» τη διοργάνωση για την επιτυχία της οποίας καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες.Ευχαριστίες προς πολλές κατευθύνσεις εξάλλου εξέφρασε ο κ.Υφαντής: προς το δήμο Αγρινίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τον Ερυθρό Σταυρό Αγρινίου, τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το ΕΚΑΒ ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής μίλησε ο κ.Βασίλειος Ροϊδοδήμος που επισήμανε πως ο θεσμός συμπληρώνει 33χρόνια με τον δικηγορικό σύλλογο να συμμετέχει ανελλιπώς από το 1987 . Ο κ. Ροϊδοδήμος αναφέρθηκε στα τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν 16 ομάδες σε τέσσερις ομίλους. 14 εξ αυτών προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση, μία η διοργανώτρια και μια που κέρδισε τιμητικά (με wild card) τη συμμετοχή της , εν προκειμένω η Κοζάνη.
Εκ μέρους της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου μίλησε ο κ. Σπύρος Κοτρότσος που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων του πρωταθλήματος. Σημείωσε πως στην ομάδα συμμετέχουν από δικηγόροι του Αγρινίου , της Λευκάδας και του Μεσολογγίου, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί υπάλληλοι.
Σημείωσε πως η ομάδα συμμετέχει από το 1987 ανελλιπώς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ το 2015 πέτυχε την καλύτερη επίδοσή της μπαίνοντας στην τετράδα που είναι και ο φετινός στόχος. Σημειωτέον πως συμμετείχε και στο «Final 4» του κυπέλλου που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων.
O αντιδήμαρχος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης υπογράμμιζε τη συμβολή της δημοτικής αρχής τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και σε αυτό των υποδομών τονίζοντας πως οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε επτά δημοτικά γήπεδα υπό άριστες συνθήκες. Ευχαρίστησε την Ακτίνα Εθελοντισμού που θα συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή ενώ επισήμανε της σημασία της διοργάνωσης καθώς «θα ζωντανέψει η πόλη» αναφέροντας πως με την παρουσία εκατοντάδων δικηγόρων που θα έρθουν για 10 ημέρες «θα κινηθεί η αγορά», σε επίπεδο ξενοδοχείων, εστίασης κ.α.
Στα πλαίσια του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα με τους αγώνες θα λάβουν χώρα η έκθεση «το χτες και το σήμερα – αέναη συνομιλία τέχνης» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου ενώ θα είναι σε εξέλιξη και η έκθεση φωτογραφίας της «art8».
Οι αγώνες της Α΄ Φάσης και οι προημιτελικοί θα έχουν διάρκεια 80 λεπτών, ενώ οι δυο ημιτελικοί και ο τελικός θα έχουν διάρκεια 90 λεπτών.Ώρες διεξαγωγής των αναμετρήσεων ορίσθηκαν στις 7 το απόγευμα και στις 9.30 το βράδυ σε γήπεδα που διαθέτουν προβολείς.O αγώνας αφιερώνεται στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
Αξιοσημείωτο από τους διοργανωτές και το μήνυμα, δια ανακοίνωσης, στους Αγρινιώτες να υποστηρίξουν τη διοργάνωση:» Η προσπάθειά μας όμως αυτή για την ορθή διοργάνωση του πρωταθλήματος θα στεφθεί από πλήρη επιτυχία εάν συνοδευτεί και από τη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας στην φιλοξενία των επισκεπτών και την παρακολούθηση των αγώνων στους οποίους και τους προσκαλούμε. Για να δείξουμε στους ξένους μας τι σημαίνει φιλοξενία των Αιτωλοακαρνάνων.Για να δείξουμε στους επισκέπτες μας την ομορφιά του τόπου μας.Για να μείνει σε όλους η ανάμνηση του 33ου Πρωταθλήματος όμορφή και ξεχωριστή«.
Οι όμιλοι 
1ος όμιλος: ΔΡΑΚΩΝ Αθήνας, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Κοζάνη
2ος όμιλος: Αρμενόπουλος-Μ. Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδος
3ος όμιλος: Αριστοτέλης Θεσσαλονίκης, Βόλος, Πάτρα, Ηράκλειο
4ος όμιλος: ΣΟΛΩΝ Αθήνας, Γιάννενα, Πειραιάς, SUI GENERIS Αθήνας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ
sinenteyji
Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και της Οργανωτικής Επιτροπής
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων της ώρας αρχίζει την Τετάρτη 28/6/2017 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9/7/2017. Η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου να αναληφθεί από αυτόν η διοργάνωση του πρωταθλήματος στο Αγρίνιο, εκτός από έκφραση της αρμόζουσας πρωταρχικής θέσης που πρέπει να έχει ο αθλητισμός στη ζωή μας αποτελεί και μια θαρραλέα και τολμηρή πρωτοβουλία να συμβάλλει στο να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον τόπο μας πάνω από τετρακόσια άτομα – συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα και τα οποία θα παραμείνουν πάνω από δέκα ημέρες.
Ταυτόχρονα οι αθλητικές εκδηλώσεις – αγώνες θα διανθισθούν με την πραγματοποίηση της έκθεσης «το χτες και το σήμερα – αέναη συνομιλία τέχνης» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, καθώς και τη διατήρηση της έκθεσης φωτογραφίας «art8».
Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος δεν ήταν δυνατή χωρίς τη συνδρομή του Δήμου Αγρινίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και πολλών επιχειρήσεων, φίλων κλπ χορηγών του τόπου μας τους οποίους και ευχαριστούμε.
Η προσπάθειά μας όμως αυτή για την ορθή διοργάνωση του πρωταθλήματος θα στεφθεί από πλήρη επιτυχία εάν συνοδευτεί και από τη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας στην φιλοξενία των επισκεπτών και την παρακολούθηση των αγώνων στους οποίους και τους προσκαλούμε.
Για να δείξουμε στους ξένους μας τι σημαίνει φιλοξενία των Αιτωλοακαρνάνων.
Για να δείξουμε στους επισκέπτες μας την ομορφιά του τόπου μας.
Για να μείνει σε όλους η ανάμνηση του 33ου Πρωταθλήματος όμορφή και ξεχωριστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου