Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Δημοπρατείται η γέφυρα Αυλακιου

Στις 27/6/17 δημοπρατείται το έργο αναστήλωσης της Γέφυρας που ενώνει την Καρδίτσα με την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία (Καταφύλλι - Αυλάκι)

Πηγή katafylli.gr
Γράφει ο Δ. Παπακώστας
DSC 0304Ευχάριστα τα νέα!!! Μετά από επικοινωνία μας με τη φίλη Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας, κα Χριστίνα Σταρακά, μας ενημέρωσε ότι τελικά ορίστηκε ημέρα δημοπρασίας των έργων αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας Καταφυλλίου - Αυλακίου) η 27η Ιουνίου 2017, προϋπολογισμού περί τις 250.000 €.
Η γέφυρα, ως γνωστόν, επλήγη από τη μεγάλη πλημμύρα της 31-1-2015.
Προσκαλέσαμε, με παράκληση της Επιτροπής, την κ. Σταρακά, και την Τοπογράφο κα Έφη Καρδάρα, στο παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής, στα Κελάρια Καταφυλλίου, στις 7 Ιουλίου 2017,όπου προγραμματίζεται να χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Μέγιστη τιμή για τον τόπο μας!!
Παράλληλα, προωθούμε το αίτημα ασφαλτόστρωσης του τμήματος, περιμετρικά της λίμνης Δαφνοζωνάρας (ΜΥΕ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ), από τη σιδερένια γέφυρα Αργυρίου έως τη Γέφυρα Καταφυλλίου, περί τα χίλια μέτρα, που τα χωματουργικά ήδη έχει ολοκληρώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ανήκει στην τοπική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Επίσης, σήμερα, 12-6-17, Μηχανικοί της Δ/νσης έργων Καρδίτσας, επιθεώρησαν τα εκτελούμενα έργα Ασφάλτου, Νεχώρια - Κελάρια - Αργύρι, εργολαβίας Κατσιάβα με εθνικούς πόρους ΕΑΠΝΑ -2, που είχαν εξαγγελθεί τον Αύγουστο 2004 (πριν. ...13χρόνια) από τον τότε Υπ. Ανάπτυξης Δημήτριο Σιούφα.
Παρόντες οι κοινοτάρχες μας και ο Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αργιθέας.
ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΣΙΜΗ: ολοκλήρωση ασφάλτου εντός 30 ημερών.
Ο αγώνας δικαιώνεται όταν δίδεται με πείσμα, επιμονή και μεθοδικότητα, παρά τις δύσκολες εποχές.
Η στήριξη του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκου & του Δ/ντη Τ.Ε. Δ. ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ, υπήρξε σημαντική, καθοριστική.
Σημειώνουμε και τη βοήθεια του προέδρου ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γ. ΚΩΤΣΟΥ, στην ανάσυρση λίθων από τον ποταμό Αχελώο.
Η οικολογική, δημογραφικά ενεργός, περιοχή Αχελώου σε τροχιά προόδου και εκσυγχρονισμού των υποδομών της!!! ...και έπονται και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου