Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Γεφυρα ζωής για την μεταφορά οργάνων του 56χρονου από το Καρπενήσι

Λαμία: «Γέφυρα ζωής» στο νοσοκομείο για δωρεά οργάνωνΖωή μέσα από το θάνατό του πρόσφερε ένας 56χρονος, ο οποίος έχασε τη μάχη, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.
Ο 56χρονος από το Καρπενήσι νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας εδώ και λίγες ημέρες, μετά από βαριά εγκεφαλική αιμορραγία.
Όταν οι συγγενείς ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, ότι ο 56χρονος είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρός, βρήκαν τη δύναμη και πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσουν έτσι ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.
Η «Γέφυρα ζωής» στήθηκε ξημερώματα Δευτέρας, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Στο νοσοκομείο Λαμίας κατέφθασαν δυο διαφορετικές ομάδες γιατρών, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τους νεφρούς και το ήπαρ.
Από τις 02:00'  τα ξημερώματα μέχρι τις 6:30΄ το πρωί  δόθηκε πραγματική μάχη με το χρόνο για να γίνουν όλες οι επεμβάσεις και οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να φτάσουν τα όργανα όπως πρέπει στους προορισμούς τους.
Συντονιστής του όλου εγχειρήματος ήταν ο Παθολόγος - Εντατικολόγος Χρήστος Γεωργιάδης, ενώ την ομάδα συμμετείχαν επίσης οι γιατροί Αθανασία Τσιρογιάννη και Μαρία Ψωμά, καθώς και η εφημερεύουσα της ΜΕΘ, Ελένη Παναγιώτου.
Σημαντική ήταν επίσης και η συμβολή της αναισθησιολόγου Ευστρατίας Συκάκαι όλης της ομάδας του χειρουργείου, που συμμετείχε ενεργά όλη τη νύχτα για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η διαδικασία της λήψης οργάνων.
Πηγη lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου