Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μεγαλη επιτυχία σημείωσε φέτος το 37ο Πανελλήνιο Ανταμωμα Σαρακατσαναιων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε φέτος το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, στα περτουλιώτικα λιβάδια , το οποίο φτάνει αισίως στο 37ο έτος του.

Σαρακατσαναίοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Το Αντάμωμα ξεκίνησε την Παρασκευή 23.6 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25.6 ενώ κατά την τριήμερη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν όπως κάθε χρόνο εκδηλώσεις με επίκεντρο τη σαρακατσάνικη παράδοση.

Το τριήμερο ταξίδι στα μονοπάτια της παράδοσης άρχισε την Παρασκευή με το 6ο Φεστιβάλ Νεολαίας.
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με το εναρκτήριο λάκτισμα να δίνεται από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το «EURO 2004» κ. Θεόδωρο Ζαγοράκη.
Το Σάββατο το απόγευμα έλαβε χώρα το «βιωματικό καραβάνι» της Σαρακατσάνικης Ζωής με την συμμετοχή αρκετών Σαρακατσάνων που επέλεξαν να ζήσουν την μοναδίκη εμπειρία.
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο μεγάλο γλέντι με συμμετοχή πλήθους επισκεπτών.
Η κύρια εκδήλωση του Ανταμώματος, άρχισε το πρωί της Κυριακής με το κόσμο να δίνει βροντερό παρον.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για το τριήμερο ταξίδι στα μονοπάτια της παράδοσης μας, μα πάνω απ' όλα πολλά μπράβο στα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων που την Κυριακή το πρωί άντεξαν κάτω από την υψηλή θερμοκρασία και έδωσαν για ακόμα μια φορά το καλύτερο τους εαυτό κάνοντας μας περήφανους όλους.
Πηγή agrafanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου