Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Με καταγωγή απο τον Άγιο Βλαση Αιτωλοακαρνανιας ο νέος Προεδρος της Ομοσπονδίας Συλλογων Ιεροψαλτών Ελλαδας

Με καταγωγή από τον Άγιο Βλάση Αιτωλοακαρνανίας ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας

Κώστας
Αλλαγή σκυτάλης στην Οµοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, µετά από τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα το Σάββατο 6 Μαΐου 2017. Ο διακεκριµένος ιατρός, Γιώργος Ναούµ, µετά από δύο επιτυχηµένες θητείες στο τιµόνι της κορυφαίας Ιεροψαλτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, παρέδωσε την Προεδρία και µία ατζέντα σηµαντικών πρωτοβουλιών στο Νέο Διοικητικό Συµβούλιο επικεφαλής του οποίου εξελέγη οµόφωνα ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, Κωνσταντίνος Πολίτης.
Θέσεις Αντιπροέδρων κατέλαβαν οι Πρωτοψάλτες Νικόλαος Κυδωνιάτης (Πάτρα), Παναγιώτης Χοβαρδάς (Θεσσαλονίκη) και Ευστάθιος Γραµµένος (Βόλος). Γενικοί Γραµµατείς εξελέγησαν ο Άκης Λιλιόπουλος (Αθήνα) και ο Φώτης Γιαννακάκης (Καλαµάτα). Ταµίας ορίστηκε ο Γρηγόρης Καφίρης (Αθήνα), ενώ την κοµβικής σηµασίας θέση του Κοσµήτορα κατέλαβε ο Χαραλάµπης Συµεωνίδης (Αθήνα). Μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν επίσης οι Γιώργος Μακρυγιάννης (Πάτρα), Νίκος Μποσίνης (Καλαµάτα) και Νικόλαος Παπαδηµητρίου (Πύργος).
Η θητεία της νέας διοίκησης θα είναι διετής.
Ο Κωνσταντίνος Πολίτης, γιός του Δημήτρη και της Αθηνάς (Σγολόμβη) γεννήθηκε στο Αίγιο της Αχαΐας το 1974. Κατάγεται από το ορεινό χωριό Άγιος Βλάσιος Αιτωλοακαρνανίας, από οικογένεια μουσικών, την παράδοση της οποίας συνεχίζει ως Πρωτοψάλτης και Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο. Είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) Το 2006 ίδρυσε και έκτοτε είναι Πρόεδρος και Διαχειριστής της «ΕΥΤΕΡΠΗΣ», Αστικής Μή Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την Ελληνική Μουσική Παράδοση. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί για την πολιτιστική του δραστηριότητα από διάφορους φορείς με κορυφαίο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που του απένειμε την υψηλή τιμητική διάκριση του «Σταυροφόρου του Παναγίου Τάφου». Είναι έγγαμος με τη φιλόλογο Ελένη Σπυράκη.
ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ
OMSIE 6.5.2017 1                                               Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλη και τον απερχόμενο Πρόεδρο                                                     της ΟΜΣΙΕ κ. Γιώργο Ναούμ.
18221774_1883873405187795_3203514187715988609_n
Με την Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκη Κεραμέως και την Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βίλλυ Φωτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου