Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου

Πηγή capital.grΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:20
Έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή  των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνης, λίγο μετά τις 18.00, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, 
H έκρηξη προκλήθηκε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε παγιδευμένο φάκελο,  ενώ το αυτοκίνητό του βρισκόταν εν κινήσει. 
Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο φάκελος παρελήφθη από το γραφείο του, στην Ακαδημία Αθηνών και παρότι ελέγχθηκε σε συσκευή X-ray στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως είχε συμβεί πρόσφατα και στις περιπτώσεις των φακέλων κατά Ευρωπαίων αξιωματούχων. 
Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ράγισαν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα του αυτοκινήτου, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι.
Εκτός κινδύνου 
Ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς και άλλα δυο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, μεταφέρθηκαν αμέσως στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις. 
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν: "Στις   18:10  διακομίσθηκε   με ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ,  ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός".   
Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς,  υπεβλήθη  σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.
Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του  δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής  υποβάλλεται.
Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.  
Οι συνοδοί του,  έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους".
ΕΠΙΘΕΣΗ_ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Συναγερμός στην ΕΛΑΣ 
Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει γενικός συναγερμός, προκειμένου να ελεγχθεί η αλληλογραφία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ευαίσθητους πιθανούς στόχους, αλλά και στα ΕΛΤΑ και τα κέντρα διανομής τους με πρώτο το κέντρο του Κρυονερίου. 
Μειωμένη αστυνομική φρουρά 
Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν, σύμφωνα με το protothema.gr, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως τα τελευταία λεπτά, σύμφωνα με τις οποίες η φρουρά ασφαλείας του κ.Παπαδήμου ήταν άνδρες εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας που πληρώνονται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας - ενός ανθρώπου, δηλαδή, που αποτελεί τον ορισμό του στόχου τρομοκρατών, είχε μειωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών, ενώ για το τρομοκρατικό χτύπημα και την υγεία του πρώην πρωθυπουργού και των τραυματιών, ενημερώνεται διαρκώς ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.
Στον ευαγγελισμό έχει ήδη μεταβεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ τον πρώην πρωθυπουργό επισκέφτηκε και ο νυν διοικητής της ΤτΕ Γ Στουρνάρας. Κατά την είσοδό του στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε "άνανδρη" την επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου και συμπλήρωσε: "δεν πρόκειται όμως να μας πτοήσουν τέτοιες επιθέσεις". 
"Άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη. Είδα ανθρώπους με αίματα"
"Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα".
Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.
Σύμφωνα με το protothema.gr η επίθεση θυμίζει έντονα τους Πυρήνες της Φωτιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η εν λόγω οργάνωση είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τότε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν έχει γίνει. "Ορφανή" από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε προκήρυξη κρατούσε την Αντιτρομοκρατική σε συναγερμό, για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος. 
Αποκλεισμένη η περιοχή 
Παραμένει αποκλεισμένη έως αυτή την ώρα όλη η περιοχή μέχρι την Ομόνοια. Τα δύο ΙΧ παραμένουν στο σημείο και έχουν γίνει "φύλλο και φτερό" από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς και από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές και δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει στο σημείο. 
"Είμαστε ακόμη τρομοκρατημένοι από αυτό που έγινε . Όταν έγινε η έκρηξη πιστέψαμε ότι έγινε σεισμός" είπαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλοι καφετέριας επί της 3ης Σεπτεμβρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου