Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η θέση του Δήμου Αγράφων για τις τοποθετήσεις της ΕΛΜΕ Ευρυτανιας

"Κάποιοι επιχειρούν να εξασφαλίσουν προσωπικά και συνδικαλιστικά οφέλη χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό τα σχολεία του Δήμου Αγράφων"
Σε δημοσιογραφική εκπομπή που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας και αφορούσε καταγγελίες του κ. Μαστροκώστα, προέδρου της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, εναντίον του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Λουκά Δημητρίου, όπου αναφέρθηκε ότι στόχος του Διευθυντή είναι το κλείσιμο σχολικών μονάδων του Δήμου Αγράφων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε και τον κ. Μαστροκώστα και εσάς για τα ακόλουθα: 
• Η εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγράφων για το σχολικό έτος 2017-2018 είναι να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες.
• Η εισήγηση του Δ/ντη Δευτ/μιας Ευρυτανίας, όπως μας διαβεβαίωσε τόσο προφορικά, όσο και υπηρεσιακά διαβιβάζοντας σε εμάς τα σχετικά έγγραφα είναι να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες της Ευρυτανίας.
• Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δημητρίου, από το ΠΥΣΔΕ Ευρυτανίας έχει γίνει δεκτή η εισήγησή του ίδιου για ευνοϊκή μοριοδότηση των περιφερειακών σχολείων και ιδιαιτέρως των σχολείων του Δήμου Αγράφων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολείων του Δήμου με την παροχή κινήτρων στους εκπαιδευτικούς. Η εισήγηση έχει διαβιβαστεί αρμοδίως στο Υπουργείο Παιδείας, και αναμένονται οριστικές αποφάσεις. Το γεγονός αυτό μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση και προς την ευόδωσή του είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. 
• Οι σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που υπηρετούν στο Δήμο μας είναι άριστη, το ίδιο και η συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και σε αυτούς τους ανθρώπους αναγνωρίζουμε ότι ασκούν σπουδαίο έργο στον τόπο μας.
• Με τον κ. Δημητρίου βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία για τα προβλήματα που προκύπτουν στα σχολεία, λόγω των ιδιαιτέρως δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στο Δήμο μας, στη διάρκεια των πολύ συχνών επισκέψεών του στα σχολεία και στις τακτικές συναντήσεις με Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, λόγω και της προηγούμενης προσωπικής του εμπειρίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και της καταγωγής του από τα Άγραφα. 
Από τα προηγούμενα προκύπτει ότι, όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσουν σχολεία στο Δήμο μας, αλλά αντίθετα ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για να ενισχύσουμε τις σχολικές μονάδες και το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών. 
Για την ιστορία, αλλά και για την καλύτερη κατανόηση των γεγονότων, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι τέτοια εποχή ο κ. Μαστροκώστας είχε εγείρει εκ του μηδενός το ίδιο θέμα, στο Τ.Δ. Δυτικής Φραγκίστας, προκαλώντας συνάντηση με Γονείς και Κηδεμόνες και μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αν και είχαν προηγηθεί χρονικά οι εισηγήσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων όσο και της ΔΔΕ Ευρυτανίας για την μη μεταβολή των σχολικών μονάδων. Είχαμε τότε, ως κυρίως υπεύθυνοι για τα σχολεία του Δήμου μας καλέσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο τον κ. Δημητρίου, όσο και εκπροσώπους της ΕΛΜΕ προκειμένου να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος. Στη συνεδρίαση παρέστη μόνο ο κ. Δημητρίου, ενώ από την ΕΛΜΕ δεν ήρθε ποτέ κανείς, στάση που για μας προδίδει έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος . Αντίθετα φαίνεται ότι χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό τα σχολεία του Δήμου Αγράφων κάποιοι επιχειρούν να εξασφαλίσουν προσωπικά και συνδικαλιστικά οφέλη.
Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι και η Δημοτική Αρχή και οι συνάδελφοί του αντιμετωπίζουμε εδώ στα Άγραφα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα και ότι δεν έχουμε χρόνο να πολεμάμε με ανεμόμυλους. 
Όσο αφορά τους πειθαρχικούς ελέγχους που διενεργούνται από τη ΔΔΕ Ευρυτανίας, θεωρούμε ότι είναι εσωτερικό υπηρεσιακό ζήτημα, που δεν αφορά για κανένα λόγο την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου