Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αντιδράσεις Ευρυτανων για τις εξαγγελίες Μπακογιαννη στους Καρπενησιωτες της Αθηνας

Αντιδράσεις υπήρξαν απο Ευρυτανες και ειδικότερα  του Δημου Αγραφων για τις εξαγγελίες του περιφερειάρχη Κωστα Μπακογιαννη στην παρουσίαση που έγινε στις 3 Μαΐου απο τον σύλλογο Καρπενησιωτων της Αθήνας.
Φανερά ενοχλημένοι οσοι "άκουσαν" τις εξαγγελίες του περιφερειάρχη για τα έργα που στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούσαν το Καρπενησι.
Πολλα μηνυματα που έφθασαν στο Dytiki Evritania News έκαναν λόγο για συνέχιση ευνοησης προς την πρωτεύουσα και εξόργισαν πολλούς συμπατριώτες μας που νιώθουν οπως μας είπαν κατάφορα την αδικία.
Αυτο σημαινει οτι η περιφέρεια πέριξ του Καρπενηςιου αντιλαμβάνεται οτι δεν υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και φανερά πλεον..
Μάλιστα ενας εκ των παρευρισκόμενων μεσα στην αίθουσα οταν ο κ.Μπακογιαννης εκφωνούσε τις εξαγγελίες παρενέβη και του ανέφερε "οτι στον νομο Ευρυτανιας υπάρχουν  5 με 6 χωρια που δεν εχουν ακόμη  δρόμο το 2017 και πως ειναι ντροπή για το κρατος,την περιφέρεια και τους φορείς που εμπλέκονται."
Ειναι σημαντικο και πρεπει να το πουμε οτι ο κ.Μπακογιαννης κατα την εκλογή του στον Δημο Αγραφων πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων αναλογικά σε σχεςη με τους υπόλοιπους Δήμους απο όλη την Στερεα Ελλαδα.Αυτος ο Δημος δεν πρεπει να εχει και την ανάλογη εκτίμηση???
Η αλήθεια ειναι οτι απο τα 17.000.000 ευρω που εξήγγειλε ο κ.περιφερειαρχης απο εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τα περισσότερα χρηματα πανε στο Καρπενησι οπως θα δειτε και παρακάτω στις εξαγγελίες.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ στην Ευρυτανία και ιδιαίτερα στο Καρπενήσι έχει εντάξει η Περιφέρεια, των οποίων η δημοπράτηση επίκειται.


Συγκεκριμένα:

- Βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας στον δήμο Καρπενησίου.

- Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου: Νέοι ανελκυστήρες, νέο baby lift, σύστημα τεχνητής χιονοκάλυψης, ανακαίνιση του σαλέ και των μπαρ και εκσυγχρονισμός  του συστήματος ηλεκτροδότησης.

- Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Γυμνασίου και Λυκείου Καρπενησίου.

- Εκσυγχρονισμός των υποδομών στον Ξηριά: Πεζοδρομήσεις και ενοποίηση με το ήδη υπάρχοντα χώρο πεζοδρόμων έως το πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, διαμόρφωση της πλατείας και δημιουργία χώρου στάθμευσης.

- Παράκαμψη του Εμπορικού Κέντρου της πολης με τη δημιουργία σύνδεσης από το ξενοδοχείο Αλεξάνδρα με τον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο (βόρεια παράκαμψη).

- Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Νοσοκομείου.

- Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του γηπέδου.

- Παρεμβάσεις ύψους 670 χιλ. ευρώ στη Φουρνά,

- Παρεμβάσεις για την ανάδειξη του Αγίου Λεωνίδη.

- Ανάδειξη της ιστορικής Ι.Μ. Βράχας.

- Εκσυγχρονισμός του Ιατρείου της Γρανίτσας.

- Ασφαλτόστρωση προς τον Αγιο Δημήτριο.

- Ανάδειξη του Καφαντάρειου στη Φραγκίστα με 700.000 ευρώ.

- Ασφαλτόστρωση προς Χελιδόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου