Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Κοινή ανακοινωση των ΕΛΜΕ για τις εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση της Στερεας Ελλαδας

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην 25/4/2017 ο Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστος Δημητρίου με έγγραφό του καταργεί 14 εξεταστικά κέντρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αριθμός υπερβολικά μεγάλος, αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλες περιφέρειες δεν υπήρξε καμιά κατάργηση. Με κοινή τους ανακοίνωση οι 5 ΕΛΜΕ της Περιφέρειας, οι ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας αντιδρούν άμεσα και εκδίδουν κοινή ανακοίνωση που καταγγέλλει την απόφαση. Παράλληλα σε πολλά από τα καταργημένα σχολεία γονείς και μαθητές, με τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών σωματείωνσυσπειρώνονται και αντιδρούν  καταλαμβάνοντας δρόμους, σχολεία και κοινοποιώντας το πρόβλημα στα ΜΜΕ και στα ΜΚΔ.
Ύστερα από τη συντονισμένη και  άμεση αυτή αντίδραση και κάτω και από το βάρος της πίεσης των τοπικών κοινωνιών, η απόφαση αυτή αλλάζει, και η κατάργηση αίρεται αρχικά για ορισμένα κέντρα και στη συνέχεια για όλα, εκτός από δυο στη Φθιώτιδα για τα οποί αδεν άλλαξε η απόφαση. Παράλληλα ο Περιφερειακός Διευθυντής υποβάλλει την παραίτησή του καταγγέλλοντας την παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων και ιδιαίτερα των κυβερνητικών βουλευτών της Εύβοιας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας.
Χαιρόμαστε που ο Περιφερειακός Διευθυντής «ανακαλύπτει» την Αμερική έστω και με σημαντική για όλους καθυστέρηση.  Υποθέτουμε βέβαια πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται πιέσεις από βουλευτές και κομματικά ή κυβερνητικά στελέχη. Πρόκειται για τους ίδιους που ενώ σήμερα παρουσιάζονται «υπερασπιστές» της διατήρησης των εξεταστικών κέντρων, που ο δικός τους κομματικός Περιφερειακός Διευθυντής κατάργησε, την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα ψηφίσουν μια ακόμη δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου  όλης της κοινωνίας.
Είμαστε αντίθετοι /ες στην οποιαδήποτε απόφαση η οποία υπηρετεί μνημονιακές πολιτικές, όπως αυτή της κατάργησης-συγχώνευσης εξεταστικών κέντρων ή σχολικών μονάδων. Είμαστε εξίσου αντίθετοι/ες στις απαράδεκτες μικροπολιτικές παρεμβάσεις βουλευτών που τη μια μέρα σηκώνουν το χεράκι τους ως πειθήνια όργανα των δανειστών και της  υποτακτικής Κυβέρνησης που υπηρετούν και την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες των δικών τους αποφάσεων.
Στεκόμαστε στο πλάι του δίκαιου αγώνα μαθητών-γονέων-εκπαιδευτικών για Δημόσιο-Δωρεάν Σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των δανειστών και των ντόπιων υποτακτικών τους. 
ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου