Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Υποχρεωτικό POS για 15 επαγγέλματα μεχρι τέλος Ιουνίου

Υποχρεωτικό POS για 15 επαγγέλματα

Τερματικό POS
Την πρώτη φουρνιά ελευθέρων επαγγελματιών που θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά τερματικά POS μέχρι το τέλος Ιουνίου ανακοινώνει, εκτός απροόπτου, σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Περισσότεροι από 200.000 επαγγελματίες που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της οικονομίας θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχονται κάρτες για τις πληρωμές από τους πελάτες.
Στον κατάλογο των υπόχρεων περιλαμβάνονται ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί, φαρμακεία, νοσοκομεία, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, κάθε είδους καταστήματα εστίασης, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι και χώροι με τυχερά παιχνίδια.
Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αν θα πληρώνουν με μετρητά ή με κάρτα, αλλά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα πρέπει υποχρεωτικά να παρέχουνh τη δυνατότητα πληρωμών με «πλαστικό» χρήμα. Στην υπουργική απόφαση δεν υπάρχει αναφορά για τη λοταρία των αποδείξεων και τον επαγγελματικό λογαριασμό που θα υποχρεωθούν να ανοίξουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.ά. και στον οποίο θα εισρέουν οι εισπράξεις από «πλαστικό» χρήμα.

Πηγή efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου