Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξιδα:"Πετούσαμε χαμηλά οταν πέσαμε σε ομίχλη"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ HUEY ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ!

ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΣ. ΠΛΕΞΙΔΑ: «Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το Ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα, ήταν σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».

Το βασικό σενάριο που έχουν μπροστά τους οι εμπειρογνώμονες, είναι το Ελικόπτερο είτε να προσέκρουσε στο σώμα της κολόνας ηλεκτροδότησης, είτε ο έλικάς του να βρήκε στα καλώδια με συνέπεια να προκληθεί απώλεια ισχύος που οδήγησε και στην πτώση.

Ένα ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί ο χειριστής του Ελικοπτέρου επέλεξε την χαμηλή πτήση. Όσο για το ζήτημα των καιρικών συνθηκών που περιόριζε την ορατότητα, πηγή που έχει γνώση των γεγονότων, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αιφνιδιάσει τον χειριστή και αυτό γιατί η προετοιμασία που γίνεται, περιλαμβάνει την πρόβλεψη των συνθηκών που θα επικρατήσουν στα σημεία διέλευσης του Ελικοπτέρου.

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ε/α ΒΑΣ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το Ελικόπτερο Χιούι, θεωρείται από τα καλύτερα Ελικόπτερα που έχουν κατασκευαστεί. Έχει χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές επιχειρήσεις και έχει αποδείξει ότι για τον σκοπό που κατασκευάστηκε είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό και ασφαλές.
Πετάνε πάρα πολλές ώρες και είναι αναμενόμενο, δυστυχώς, να συμβεί το ατύχημα ή το δυστύχημα. Μερικές φορές μπορεί να είναι ο υπερβάλλων ζήλος, μερικές φορές μπορεί να είναι θέμα Ελικοπτέρου, δεν παύει όμως να είναι ένα Ελικόπτερο που χρησιμοποιείται και από τις Ένοπλες Δυνάμεις και άλλων χωρών.

Τα Ελικόπτερα αυτά έχουν κατασκευαστεί για χαμηλή πτήση. Θεωρούνται Ελικόπτερα εφόδου. Προφανώς πέταγε χαμηλά διότι οι συνθήκες επέβαλαν κάτι τέτοιο.
Τα Ελικόπτερα αυτά έχουν ένα σύστημα προστασίας από καλώδια. Ένα υποθετικό σενάριο είναι ότι θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι άλλο πιο μπροστά, και να έπεσε πάνω τους.....

Ένα σημείο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί είναι η εξέλιξη των οργάνων που βοηθούν στην πτήση. Έχει όργανα που έχουν τοποθετηθεί πριν από 50 χρόνια!».

Σχετικό βίντεο: http://www.dailymotion.com/video/x5iwae4_taxiarxos_news
_____________

Η Ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή έκανε τις νεκροψίες – νεκροτομές και είπε: «Ο θάνατος και των τεσσάρων ανθρώπων ήταν ακαριαίος. Είχαν κακώσεις στο κεφάλι, στο σώμα και στα άκρα, είχαν αιμορραγία και βεβαίως οι κακώσεις ήταν συμβατές με την αναφερόμενη πτώση και συντριβή του Ελικοπτέρου».

newsbomb.gr / pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου