Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Όλη η αλήθεια για την ποτίστρα στην Φτερολακα

Πολύς λόγος  γινεται τωρα τελευταία για την ποτίστρα ζώων στην Φτερολακα μετα και απο δημοσίευμα σε τοπική εφημεριδα.Οπως πολυ σωστά αναφερει  η λεγόμενη εφημεριδα η ποτίστρα βρισκεται ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ με σχετικό έγγραφο πολεοδομίας και τεχνικών υπηρεσιών.
Η συγκεκριμένη ποτίστρα μετα απο αυτοψία υπηρεσιών βρέθηκε παράνομη καθως βρισκεται πολυ κοντά σε οικίες(Δειτε φωτο)με αποτέλεσμα να ενοχλούνται οι κατοικοι και ο τόπος να ειναι γεμάτος περιττώματα οπως φαίνεται καθαρά και στην παρακάτω φωτογραφια  με το κιόσκι να ειναι μεσα στην βρωμια ,οπως επιςης και έξω απο τις αυλές των σπιτιών.
Πολυ σωστά ο δημος Αγραφων προέβη στην διακοπή νερού και τοποθέτησε ποτίστρα σε περιοχή οπως όφειλε ο νομος εκτός του οικισμού.
Εμείς οφείλουμε να το ψάξουμε σωστά και βρηκαμε και τις σχετικές διατάξεις.Μαλιστα το υγειονομικό προέβη σε αυτοψία πριν λίγο καιρό στην Φτερολακα οπου βρήκε πρόβατα έξω απο σπίτι ανεπιτήρητα και γεμάτο περιττώματα.Ακολουθως εξεδωςε έγγραφο προς τα αρμόδια όργανα με αρ.πρωτ Η6/163015/784.
Επιςης πρεπει να ενημερωθούν οι πολίτες οτι υπάρχει σχετική υγειονομική διάταξη 2000/1995 (ΦΕΚ 343 τ.β) οπου απαγορεύεται η περιφορά και η βοσκή σε ανοικτούς χώρους κατοικημένων περιοχών οπως και ποτίστρες.
Σαν να μην φθάνει ολο αυτο καποιοι ειχαν το θράσος να μαζέψουν 20 και πλεον υπογραφές και να διαμαρτυρηθούν  στον προεδρο του χωριού,στον δήμο Αγραφων και στην τοπική εφημεριδα οπου αντλήσαμε και την φωτογραφια που βλέπετε παρακάτω και να ζητήσουν την λειτουργία της ποτίστρας στην Φτερολακα.
Εμείς θεωρήσαμε πρέπον να ελέγξουμε το έγγραφο και διακρίναμε απο την φωτογραφια οτι οι υπογράφοντες απο τους 15 που είδαμε στην πρώτη σελιδα οι 4 μένουν μόνιμα στην Φτερολακα και οι υπόλοιποι Αμερικη,Αθηνα,Καρπενησι και Αγρινιο.Σημειωτεον οι κτηνοτρόφοι ειναι μόνο δυο.Ο ένας εχει κοπάδι με πρόβατα και ο αλλος κοπάδι με γίδια.
Εμείς κάνουμε την εξής ερώτηση:
Απο την Αμερικη,Αθηνα,Αγρινιο και Καρπενησι χωρις να εισαι κτηνοτρόφος πως υπογράφεις να μείνει η ποτίστρα???
Με μηνυματα στο Dytiki Evritania News πολλοι κατοικοι της Δυτικης Ευρυτανιας μας ανέφεραν προβλήματα για ανεπιτήρητα πρόβατα,γίδια ,αγελάδες που προκαλούν ζημιές.
Δεν ειναι δυνατόν ο Δημος Αγραφων να τα προλάβει όλα.Χρειάζεται και παιδεια απο ολους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου