Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αποκαταςταςη της καθιζηςης στην επαρχιακή οδό Ναυπακτου-Πλάτανου μετα την Ποκιστα

Αποκατάσταση της καθίζησης στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου μετά την Ποκίστα

Στην Επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα μετά την Τοπική Κοινότητα Ποκίστας σημειώθηκε, κατά τους χειμερινούς μήνες που προηγήθηκαν, μεγάλης έκτασης καθίζηση σε μήκος περίπου 120 μέτρων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας προέβη σε αποκατάσταση της καθίζησης του οδοστρώματος, δεδομένου ότι πρόκειται για πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Οι εργασίες που έγιναν αφορούν σε άρση των καταπτώσεων, κατασκευή οπλισμένου επιχώματος με στρώσεις εξυγίανσης και οπλισμένο επίχωμα με γεώπλεγμα, καθώς και κατασκευή ανάντη στραγγιστηρίου βάθους τεσσάρων(αρ.4) μέτρων για την διευθέτηση των υπόγειων υδάτων.
Ταυτόχρονα για την οριστική αποκατάσταση της καθίζησης εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρόταση μιας νέας μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΠΛΑΤΑΝΟΥ (4χλμ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Τ.Κ ΠΟΚΙΣΤΑΣ)», με προτεινόμενο προϋπολογισμό 50.000,00 ευρώ και θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Την ικανοποίησή της για την παρέμβαση εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, η οποία δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση που αίρει έναν αποκλεισμό, κάτι που για όλους μας αποτελούσε σημαντικό στόχο. Η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και για τους επισκέπτες του Πάσχα αλλά και για την καλοκαιρινή περίοδο που ακολουθεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου