Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Σταματάει το μικρό υδροηλεκτρικό στο ρέμα "Καρυας" των Αγραφων


Τι γίνεται με το ΣΠΗΕ από βιομάζα στην Αχλαδιά Δομοκού
Την άδεια χρήσης νερού για μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό στο ρέμα Καρυάς του ΔΔ Καρίτσας Δολόπων του Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων των νομών Καρδίτσας – Ευρυτανίας, παίρνει πίσω η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Ο λόγος είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την προσφυγή που είχε γίνει για την διατήρηση των υδάτινων πόρων, με την οποία απαγορεύει τη χρήση νερού από το ρέμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σταθμό ισχύος 0,88 MW.
Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πέντε μεγάλα έργα της  εταιρίας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ∆ΡΑΣΗ ΑΒΕΤΕ στα όρια της ΠΕ Καρδίτσας με την Ευρυτανία, που είχαν προαναγγείλει στο πακέτο Γιουνκέρ, με συγκεκριμένο κόστος στα 1.976.469,5 ευρώ.
Αντίθετα προχωρά το έργο Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από καύση βιοαερίου παραγόμενο από βιομάζα ισχύος 990 KW, στη θέση «Μερασιές» της ΤΚ Αχλαδιάς του Δήμου Δομοκού, αφού εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι που προϋποθέτουν τη λειτουργία του.
Ομοίως για τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς η εφαρμογή των 
οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία και τη λειτουργία 
του έργου μονάδας οστρακοκαλλιέργειας με το σύστημα «Long-Line», 
δυναμικότητας 374 τον/έτος, σε θαλάσσια έκταση 40 στρεμμάτων, στη θέση «Μπούκα Αγίας Τριάδας» του Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Ν. Φθιώτιδας.
Πηγη efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου