Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Ερώτηση Κωστα Κοντογεώργου στον υπουργό Εσωτερικών για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Γρανιτσα

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ.Παναγιωτη Σκουρλέτη απηύθυνε ο βουλευτής Ευρυτανιας κ.Κωστας Κοντογεωργος για την ενεργοποίηση του πυροσβεστικού κλιμακίου στην Γρανιτσα.Δειτε το κειμενο που στάλθηκε σημερα:


ΕΡΩΤΗΣΗ

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Κύριο Παναγιώτη Σκουρλέτη

ΘΕΜΑ: "Ενεργοποίηση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας Ν. Ευρυτανίας"
Κύριε Υπουργέ,
Με την αρ. πρωτ. 91231/30-12-2016 (Φ102.2) απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, έγινε η κατανομή της συνολικής δύναμης του Πυροσβεστικού Προσωπικού στις Υπηρεσίες του.
Για άλλη μια φορά αγνοήθηκαν τελείως οι αυταπόδεικτες ανάγκες λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας Ευρυτανίας,  του μοναδικού στον ορεινότερο με τη μεγαλύτερη δασοκάλυψη Δήμο της Χώρας, του Δήμου Αγράφων.
Ταυτόχρονα με την αρ. πρωτ. 15175/9-3-2017 (Φ 202.2) Απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προσδιορίζεται ως υπεράριθμος, σημαντικός αριθμός πυροσβεστών που υπηρετούν στο Καρπενήσι και καλύπτουν επιπλέον και τις ανάγκες του Δήμου Αγράφων, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του Ν. Ευρυτανίας.
Επιπροσθέτως σας γνωρίζω ότι ο Δήμος Αγράφων παραχώρησε ήδη δωρεάν οίκημα για την στέγαση των υπηρεσιών του Κλιμακίου Γρανίτσας, γεγονός που αγνοείται επιδεικτικά από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Κύριε Υπουργέ
Ο δασικός πλούτος του Ν. Ευρυτανίας αποτελεί πολύτιμο αγαθό για το σύνολο της χώρας. Εξασφαλίζει την "ποιότητα ζωής" και στην πρωτεύουσα ως ο πλησιέστερος πνεύμονας πρασίνου αλλά και μέσω του υδρογραφικού του δικτύου τροφοδοτεί τους ταμιευτήρες πόσιμου νερού για την ύδρευσή της. Επιπλέον διαθέτει μια από τις πιο σπάνιες χλωρίδες και πανίδες της Ευρώπης.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάσθε
1. Είναι στο σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος η προστασία του φυσικού πλούτου του Δήμου Αγράφων και κατ΄ επέκταση του Ν. Ευρυτανίας;
2. Με ποιά κριτήρια ενεργοποιούνται τα ήδη υφιστάμενα Πυροσβεστικά Κλιμάκια;
3. Γνωρίζει η διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος την παροχή δωρεάν στέγης και άλλες διευκολύνσεις που παρέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη λειτουργία του Κλιμακίου Γρανίτσας;
4. Έχουν μελετηθεί οι επιπτώσεις από την φημολογούμενη αποδυνάμωση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Ν. Ευρυτανίας, την ευθύνη των οποίων θα έχετε εξ' ολοκλήρου εάν πραγματοποιηθεί;
Ο ερωτών Βουλευτής

     Κώστας Κοντογεώργος
     Βουλευτής Ευρυτανίας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου