Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Σαν σήμερα επεσε στο καθήκον ο ήρωας Γιαννης Γαλανος

Σαν σημερα επεσε στο καθήκον 7 Μαρτίου 1989 ο ήρωας Γιαννης Γαλανος στην περιοχή της Νότιας Βοιωτίας 
Γεννήθηκε το 1954 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων τον Οκτώβριο του 1972 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1976 με το  βαθμό του Ανθυποσμηναγού.
Υπηρέτησε στην 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα ως χειριστής στα αεροσκάφη RF-84 και T-33.
Σκοτώθηκε, σε διατεταγμένη αποστολή με αεροσκάφος Τ-33Α του 370 Σμήνους Εφηρμοσμένης Εκπαιδεύσεως της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα), στην περιοχή της Νότιας Βοιωτίας, με συγκυβερνήτη τον Επισμηναγό Τότσα Ιωάννη λόγω προσκρούσεως του αεροσκάφους του στο έδαφος, στις 7 Μαρτίου 1989.
Ήταν παντρεμένος και είχε τρεις κόρες.
Στην ιδιαίτερή του πατρίδα, το Καρπενήσι, κατόπιν ενεργειών του πατρός του και την Δημοτικής Αρχής, τοποθετήθηκε προτομή του σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ σε δημοτική οδό πλησίον της πατρικής του κατοικίας δόθηκε το όνομά του.

2 σχόλια:

  1. Ένα χρόνο μεγαλύτερός μου ο Λινάκος όπως τον λέγαμε τον μακαρίτη Γιάννη Γαλανό, πάντα και ως μαθητής σοβαρός και μετρημένος πέταξε στους ελληνικούς ουρανούς και δυστυχώς η τόλμη και το θάρρος του τον έκαναν ριψοκίνδυνο. Ακούστηκε ότι παρόλη την κακοκαιρία πέταξε απ το Τατόϊ προς τη Λάρισα και βρήκε τραγικό τέλος κάπου στα βουνά της Βοιωτίας. Πρόθυμος και συνεπής μας έφερνε αεροφωτογραφίες που τράβαγε ο ίδιος πετώντας πάνω απ τα χωριά μας. Την έχω αυτή τη φωτογραφία ως ένα κεράκι στη μνήμη του. Μάκης Φλώρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας κ.Μακη και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.Εαν θα θέλατε να μπορούσαμε να δούμε την αεροφωτογραφία.Σε ποιο χωριο ειναι,εχουμε και εμείς κάποιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή