Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εργαστηκαν εθελοντικά αλλα και γλέντησαν οι Επινιανιτες



Ο Πολιτιστικός συλλογος Επινιανων προχώρησε σε εθελοντική εργασία του φαραγγιού του Ασπρορεματος.Οφειλουμε να πουμε ενα μεγάλο μπραβο σε αυτές τις ενέργειες.
Χαρακτηριστικά ανέφεραν:
Εθελοντική ενέργεια για την συντήρηση και τον καθαρισμό του Ιστορικού μονοπατιού Ασπρορέματος απο τα Επινιανά μέχρι το Ασπρόρεμα.
Μεγάλη επιτυχία είχε το κάλεσμα του Κώστα Ζαρκαδούλα Προέδρου του Δασικού Συναιτερισμού Επινιανών και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Επινιανών την περασμένη Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2017.
Τα θερμά συνχαρητήρια μας, σε όλους τους συμμετέχοντες που έφτασαν στα Επινιανά από την Αθήνα, το Αγρίνιο, τον Αλίαρτο, το Καρπενήσι, το Τρίδεντρο και βέβαια τους Πιγγιανίτες που πήραν μέρος σε αυτή την τόσο σημαντική ενέργεια! Το φαράγγι είχε χρόνια να δει τέτοια περιποίηση... φανταστείτε ότι 25 άτομα ξεκινήσαμε απο τα Επινιανά και τμηματικά ανά ομάδες φτάσαμε μέχρι το Ασπρόρεμα. Αλυσοπρίονα επ' ώμου, κασμάδες, φτυάρια και τσάπες πήραν φωτιά...
Ανοίχτηκαν τα σημεία που είχαν κλείσει απο πτώσεις κορμών δέντρων, στο Αλωνάκι, στην Βαλαντερή κ.α., καθαρίστηκε όλο το μονοπάτι από πουρνάρια, ελάτια και γαύρα που το είχαν κατακλείσει σε πάρα πολλά σημεία όπως στου Μυλοδούκα, στη Σκάλα Μανίκα, στις Εκκλησιές κ.ο.κ. Ανοίχτηκε η πρόσβαση στη θέση Μυλοδούκα μέχρι τον μύλο των Ζιωγαίων στο ποτάμι. Διανοίχτηκε απο πέτρες και χαλάσματα το δύσκολο κομμάτι στις Μούτες. Τέλος ανοίχτηκε το κομμάτι από το τσιμεντένιο γεφύρι στο ποτάμι μέχρι τα πρώτα χωράφια στο Ασπρόρεμα που ήταν κλειστό.
Η δουλειά που έγινε ήταν πάρα πολύ σημαντική! Σαν μέτρο σύγκρισης, να θυμίσουμε ότι προηγούμενες χρονιές ένα μόνο άτομο μία ή δύο μέρες καθάριζε το μονοπάτι, γύρω στα έντεκα χιλιόμετρα... από την αρχή, μέχρι το τέλος!
Η πρατίνα και το χοιρινό που έβαλε κίνητρο ο Ζαρκάδας και μας περίμεναν ψημένα στα Επινιανά, ήταν σοβαρός λόγος για να κάνουμε καλή δουλειά, βέβαια το φαγοπότι καθυστέρησε διότι οι πρώτοι που έφυγαν για το Ασπρόρεμα έφτασαν τελευταίοι. Όσοι όμως τέλειωσαν νωρίτερα, περιμένανε υπομονετικά τους τελευταίους και όλοι μαζί τιμήσαμε δεόντως την προβατίνα και το σπιτικό χοιρινό, αργά το απόγευμα σε ένα αξέχαστο Πιγγιανίτικο τραπέζι στου Εύζωνα.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες! Είς το επανιδείν!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου