Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Αναφορά Κώστα Κοντογεώργου προς την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την λειτουργία ΚΕΠΑ Φθιώτιδας-Ευρυτανιας με έδρα την Λαμια

ΑΝΑΦΟΡΑ

 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Κυρία Έφη Αχτσιόγλου

ΘΕΜΑ: "Λειτουργία ΚΕΠΑ Φθιώτιδας - Ευρυτανίας, με έδρα την Λαμία"

Κυρία Υπουργέ,
Η μέχρι τώρα λειτουργία του ΚΕΠΑ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, με έδρα την Λαμία, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο σύνολο των πολιτών του Ν. Ευρυτανίας αλλά και των πολιτών της Δυτικής Φθιώτιδας.
Η μετακίνηση προς την Λαμία, των ΑΜΕΑ, των οικογενειών τους, αλλά και όσων χρήζουν πιστοποίησης των ικανοτήτων τους για εργασία από το συγκεκριμένο κέντρο, είναι πολυδάπανη και η ταλαιπωρία τους απερίγραπτη.
Εάν συνυπολογίσει κανείς την οικονομική συγκυρία, την ελλιπή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση αλλά και την ορεινή και δυσπρόσιτη διαμόρφωση της περιοχής Ευρυτανίας, το πρόβλημα μεγιστοποιείται σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές αποτρέπει τους πολίτες που χρήζουν της κοινωνικής προστασίας να ασκήσουν τα δικαιώματά τους.
Κατόπιν των προαναφερθέντων αντικειμενικών λόγων και αδυναμιών του συστήματος, παρακαλώ να εξετάσετε την δυνατότητα λειτουργίας ΚΕΠΑ,  τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο, στην πρωτεύουσα του Ν. Ευρυτανίας στο Καρπενήσι. Υποδομή για την λειτουργία του ΚΕΠΑ υπάρχει στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
Η ανάγκη δημιουργίας ΚΕΠΑ, είναι αυταπόδεικτη και χωρίς αμφιβολία δίνει τη δυνατότητα και στους πολίτες της ορεινής Ευρυτανίας να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση 

                                                                        Με εκτίμηση


Κώστας Κοντογεώργος
Βουλευτής Ερυρτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου