Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Αγραφιωτικες γεύσεις-Το κουσ'μαρ'

ΡΟΥΜΕΛΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ !
ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ !
Του κουσ'μάρ' ( το κουσιμάρι) !!!
Το κουσ'μάρ' ήταν από τις πιο περιζήτητες αγραφιώτικες γεύσεις.
 Παρασκευάζεται από φρέσκο ανάλατο τυρί-φέτα, που μετά το
 πήξιμο το άφηναν ως την επόμενη μέρα  να ξινίσει και το έβαζαν στο
 τηγάνι στη φωτιά ανακατέβοντάς το με ξύλινο χ'λιάρι (κουτάλα)αρκετή ώρα
 μέχρι το τυρί να γίνει υγρός πολτός,να γίνει κρέμα γάλατος και τότε έρριχναν
 αλεύρι καλαμποκίσιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώσπου το νέο προϊόν
 γινόταν σαν ζυμάρι. Παντανόστιμο.
Σήμερα μπορεί να χρησιμοποιείτε συμιγδάλι αντί για καλαμποκίσιο αλεύρι.
 Οι αναλογίες : 1 κιλό τυρί και έως 3 κουταλιές αλεύρι.
 Απολαύστε την παραδοσιακή αυτή νοστιμότατη τροφή !!!!.
Πηγή Ιωάννης Ελατος Μακκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου