Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό συνέδριο συλλογων Σαρακατσαναιων στο Αγρινιο(Φωτο)

Αγρίνιο: To 25ο πανελλήνιο οργανωτικό συνεδρίο των συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πηγή sinidisi.gr
Αγρίνιο: To 25ο πανελλήνιο οργανωτικό συνεδρίο των συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 25ου πανελλήνιου οργανωτικού συνεδρίου των συλλόγων Σαρακατσαναίων στο Αγρίνιο και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση της πορείας του συλλόγου Βάλτου, Ξηρομέρου, Ευρυτανίας και χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του εν λόγο συλλόγου Κων/νο Αλεξάκη, όπως επίσης και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γιώργο Μουτσιάνα, όπως επίσης από αιρετούς της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και της Ευρυτανίας.
Αύριο, στο πλαίσιο του συνεδρίου, που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αγρινίου (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου) πλην των χαιρετισμών θα γίνουν εισηγήσεις για θέματα, όπως η πανελλήνια τράπεζα αίματος των Σαρακατσανέων, η Αγραφιώτικη γη, οι λόγοι σύστασης της νεολαίας των Σαρακατσαναίων και η κοινή δράση των χοροδιδασκάλων, καλλιτεχνών και συλλόγων. Το ιδιαίτερο γεγονός των εισηγήσεων αυτών είναι ότι γίνονται από άτομα που προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδας!
Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου θα γίνει ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, η ανάγνωση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου, η ανάδειξη, η ανάθεση του 26ου συνεδρίου.
Καθ όλη την διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως αυτή του δείπνου υποδοχής το βράδυ της Παρασκευής, η περιήγηση στην Τριχωνίδα και η ξενάγηση στο Θέρμο, όπως επίσης και σε όλα τα σημεία που σχετίζονταν με την ζωή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπως επίσης και το παραδοσιακό γλέντι που είναι προγραμματισμένο για το βράδυ του Σαββάτου.
Περισσότερα στην εφημερίδα «Συνείδηση» στις 21/3
sarakatsanaioi-agrinio1
sarakatsanaioi-agrinio2
sarakatsanaioi-agrinio3
sarakatsanaioi-agrinio4
sarakatsanaioi-agrinio5
sarakatsanaioi-agrinio6

Δυτική Ελλάδα: Για νυφικό στον πάγκο της λαϊκής σε τιμή που δεν… φαντάζεστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου