Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κατηγορούμενοι αιρετοί του Δημου Αγρινιου για απιστία την οκταετία 1998-2006

Κατηγορία για «απιστία στην Υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση» σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν  πλέον 44 άτομα , 27 αιρετοί (κατά κύριο λόγο πρώην και κάποιοι τυγχάνουν εν ενεργεία)του δήμου Αγρινίου και 17 εργολήπτες δημοσίων έργων.
Πρόκειται για εξέλιξη που σχετίζεται με τις καταγγελίες και εν συνεχεία τη μήνυση (κατά παντός υπευθύνου) που υπέβαλλε το 2006 ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπουρίδης σχετικά με αναθέσεις και κατατμήσεις έργων στο δήμο Αγρινίου κατά το διάστημα δυο αυτοδιοικητικών θητειών, 1998-2002 και 2003-2006.
Ειδικότερα, την 14η Φεβρουαρίου εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι αυτοδιοικητικοί και οι εργολήπτες μετά από πρόταση του Εισαγγελέα . Η πρόταση του Εισαγγελέα στα 44 αυτά άτομα κοινοποιείται αυτές τις ημέρες και εντός του 2017 εκτιμάται πως θα ορισθεί η ακροαματική διαδικασία.
Ο Δημήτρης Λυμπουρίδης , ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης, υποστήριζε πως με παράνομες διαδικασίες γινόταν αναθέσεις και κατατμήσεις (100 περίπου) δημοτικών έργων εισπράττοντας τότε την ειρωνεία των δημοτικών αρχών αλλά και την… παρότρυνση «να πάει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα», πράγμα που τελικώς έπραξε.
Ακολούθησε η προβλεπόμενη ανακριτική διαδικασία αλλά και έλεγχος των στοιχείων από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών στα οποία βασίστηκε το βούλευμα της 14ης Φεβρουαρίου. Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται με ενδιαφέρον…
Πηγή agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου