Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πρόταση της ΕΛΜΕ Ευρυτανιας για την μοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων του Νομου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σήμερα,  σε συνεδρίασή του ανάμεσα σε άλλα θέματα εξέτασε και την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του νομού, όπως ζητείται εκ νέου από το Υπουργείο δια μέσω των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Μετά από αναλυτική επεξεργασία και παίρνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία καθώς και τα κριτήρια μοριοδότησης που θέτει το Υπουργείο ( υψόμετρο, οργανικότητα, πληθυσμιακή κατάσταση, συγκοινωνίες, κλιματολογικές συνθήκες, απόσταση από το κέντρο του νομού κλπ ), κατέληξε ομόφωνα στην εξής πρόταση προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δια μέσω του αιρετού μας εκπροσώπου:  να μοριοδοτηθούν όλες οι σχολικές μονάδες του νομού με +2 μόρια αναλογικά και ταυτόχρονα όλες οι σχολικές μονάδες εκτός Καρπενησίου να χαρακτηρισθούν δυσπρόσιτες.
Η πρόταση αυτή δικαιολογείται πλήρως από τις ιδιαιτερότητες του νομού μας ο οποίος έχει όλα μα όλα τα κριτήρια για υψηλή μοριοδότηση. Παράλληλα ο χαρακτηρισμός των εκτός Καρπενησίου σχολικών μονάδων ως δυσπρόσιτες θα διευκολύνει την γρήγορη στελέχωσή τους από Αναπληρωτές συναδέλφους που προτιμούν αυτά τα σχολεία λόγω της υψηλής μοριοδότησης.
Η πρόταση μας εκτός του ότι είναι ρεαλιστική, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νομού και παράλληλα θα είναι προς το συμφέρον όλων των συναδέλφων που υπηρετούν εδώ, δεδομένου ότι θα αποτελεί το μόνο κίνητρο πια μιας και άλλα που υπήρχαν στο παρελθόν, όπως η επιδότηση αγοράς κατοικίας, έχουν καταργηθεί από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα στη χώρα μας από κυβερνήσεις ποικίλων αποχρώσεων.
Καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου, αιρετό αλλά και διορισμένα, να στηρίξουν την πρόταση αυτή η οποία λειτουργεί θετικά τόσο για τα σχολεία, όσο και για τους συναδέλφους.
Ο Πρόεδρος                                                                                   Η  Γ. Γραμματέας  
   Μαστροκώστας Κώστας                                                                    Αναγνώστου Γιώργος                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου