Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Να φεύγεις με αξιοπρέπεια-Γραφει η Χαρα Βλαχακη


Να φεύγεις με αξιοπρέπεια.
..............................................
Δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Όσο δυνατά κι αν είναι τα αισθήματα μας αν είναι μονόπλευρα δεν μπορούν να συντηρήσουν το δέσιμο και να εκπληρωθούν τα όποια μας όνειρα.
Μπορεί η μία πλευρά να παλεύει και να προσπαθεί να κατανοήσει την άλλη, αλλά το τέλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο.
Πολλές φορές προσπαθούμε να καταλάβουμε τους ανθρώπους και να εξηγήσουμε τις συμπεριφορές τους, αλλά αυτό είναι αδύνατον να γίνει και επειδή δεν τις κατανοούμε πιστεύουμε πως κάτι θ'αλλάξει και περιμένουμε σε μια άρρωστη κατάσταση που μάλλον ήταν τελειωμένη πριν καν αρχίσει.
Η πλευρά που αγαπάει συνεχίζει να ελπίζει ενώ βλέπει ότι η καθημερινή  και προσωπική  επικοινωνία αποδυναμώνουν μέρα με την ημέρα.......παρ΄ όλα αυτά τροφοδοτεί την ψυχή της με ψευδαισθήσεις και με την ελπίδα πως κάτι θ αλλάξει.
Γίνεται θύμα των ίδιων της των αισθημάτων, πονάει, ματώνει, ελπίζει, υπομένει και επιμένει να πολεμάει......όμως αυτός ο πόλεμος είναι ήδη χαμένος από χέρι.
Η απέναντι πλευρά όχι μόνο σύμμαχος δεν είναι  αλλά...... αντίπαλος.. και η πλευρά που αγαπάει είναι ήδη πληγωμένη, ταλαιπωρημένη, ευάλωτη και άοπλη.
Μερικοί άνθρωποι δεν είναι αυτό που μας δείχνουν αλλά για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους και ανάλογα σε τι αποσκοπούν μας δείχνουν αυτό που θέλουμε εμείς να δούμε, αυτό που έχουμε ανάγκη, μας πλησιάζουν, μας παραμυθιάζουν και αφού πετύχουν τον σκοπό τους αλλάζουν συμπεριφορά και μας αφήνουν με την απορία.
Και τότε είναι που χρειάζεται να βάλεις τα δυνατά σου,να σφίξεις τα δόντια, να κάνεις πέτρα την καρδιά σου, να δέσεις τις πληγές σου και να φύγεις με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια όπως σου ταιριάζει .......
Ναι.....και βέβαια πονάει αλλά είναι το καλύτερο, η φεύγεις έστω και πληγωμένη και συνεχίζεις την ζωή σου, η μένεις και ζεις στο περιθώριο κοιτάζοντας  τις πληγές σου να αιμορραγούν καθημερινά....αλλά ένα να ξέρεις, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.
(Για σένα φίλη μου)
Χαρά -Χαρίκλεια Βλαχάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου