Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ένας κύριος-Γραφει ο Δημητρης Δικατσα

ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ

Ένας κύριος ήρθε από την Αμερική, αγαπητοί φίλοι, και επισκέφτηκε την Ελλάδα για μόλις 24 ώρες, και παρόλα αυτά, με τη στάση του, με την ανθρωπιά του αλλά και με την κύρια ομιλία του, ανέβασε τη χώρα μας εκατοντάδες σκαλοπάτια προς τα πάνω και οπωσδήποτε τόσο ψηλά, όσο ποτέ κανείς σύγχρονος Έλληνας πολιτικός δεν μπόρεσε να το κάνει.
Ένας κύριος, ξένος, όχι Έλληνας, ήξερε περισσότερα για την Ελλάδα, την Αρχαία και τη σύγχρονη, από πολλούς χαραμοφάηδες και εγχώριους τζαμπατζήδες που κάθονται στο σβέρκο του λαού, χωρίς όχι μόνο να προσφέρουν τίποτα, αλλά να συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα βουλιάξει τη χώρα καλύτερα.
Ένας κύριος, που τελειώνοντας τον εξαιρετικό λόγο του, αναφώνησε:  στα Ελληνικά "Ζήτω η Ελλάς".
Και σας καλώ να μου πείτε αγαπητοί φίλοι: ΠΟΤΕ ακούσατε τελευταία, Έλληνα πολιτικό να φωνάζει: "Ζήτω η Ελλάς";;;
Δεν μ'ενδιαφέρει ο κος Ομπάμα σαν πολιτικός των "Φονιάδων των λαών", ούτε το αν πέτυχε ή όχι σαν πολιτικός στη χώρα του....ή στις άλλες χώρες που βομβαρδίστηκαν για χάρη των συμφερόντων και του χρήματος.. Αυτό είναι καθαρά θέμα των Αμερικανών, αλλά και των λαών να τον κρίνουν. Προσωπικά, ότι πίστευα και παλιά για την επεκτατική πολιτική των Αμερικανών, το ίδιο πιστεύω και σήμερα, αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Όμως ο κος Ομπάμα μ'ενδιαφέρει σαν άνθρωπος, οι σκέψεις του και η δυνατότητα που είχε, μέσα από τις σκέψεις αυτές, να ανεβάσει τη χώρα μας στο επίπεδο που της αξίζει παγκοσμίως, και να μας κάνει να αισθανθούμε. έστω και για λίγο, αξιοπρεπείς.
Γιατί "αξιοπρέπεια", μας είχε υποσχεθεί και ο σημερινός πρωθυπουργός μας, και αντί αυτού, μας καταξευτιλίζει εντός και διεθνώς....
Πιθανόν, ο κος Ομπάμα να είναι και ο τελευταίος δημοκράτης που έχει μια τόσο σημαντική θέση σήμερα. Η θητεία του θα λήξει  σε ένα δίμηνο και τη σκυτάλη θα την πάρουν, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη, άνθρωποι που λίγη επαφή έχουν με τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
Η ειλικρινής προσπάθεια του κου Ομπάμα για την Ελλάδα, δεν θα βρει, νομίζω, ευήκοα ώτα στον επόμενο σταθμό του, στο Βερολίνο, αλλά ούτε και αλλού.
Όμως αυτό, δεν μπορεί να μειώσει το γεγονός ότι, μέσα από την επίσκεψη αυτού του κυρίου, αισθάνθηκα και πάλι, ύστερα από πολύ-πολύ καιρό ΕΛΛΗΝΑΣ και τυχερός που είμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου