Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τον Αθ.Κουτρουμανο με καταγωγη από τα Επινιανα προτείνει η ΝΔ για το ΕΣΡ

Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η Νέα Δημοκρατία

"Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί" τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.  
"Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση" δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας ότι η κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά θα πρέπει να προηγηθεί.
Κύκλοι του κόμματος ανέφεραν ότι με την πρόταση να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, η ΝΔ «ολοκλήρωσε τη θεσμική στάση σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Συγκρίνετε τους χειρισμούς και τις προτάσεις της κυβέρνησης με τους χειρισμούς και τις προτάσεις της ΝΔ. Είναι η μέρα με τη νύχτα».
Όσον αφορά στο γιατί επέλεξε τώρα η ΝΔ για να κάνει αυτή την πρόταση, πηγές του κόμματος ανέφεραν: «Χθες διαπιστώθηκε απόλυτο αδιέξοδο. Η παράταση μιας νοσηρής κατάστασης. Η ΝΔ απέναντι σε αυτό, και αφού τα πράγματα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν θεσμικά, πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά της πρότασης του κ. Κουτρομάνου για την προεδρία του ΕΣΡ. Έχει απόλυτα διαφανή και άμεμπτη δημόσια πορεία, έχει πλήρως αποδεκτό κύρος από όλους και ευρύτατη αποδοχή.
Είναι πρόταση που μπορεί να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προηγείται η θεσμική τάξη και έπονται τα πρόσωπα. Συμπληρώνεται τώρα η συνολική εικόνα. Η κυβέρνηση αναμετράται με τα λάθη της και υπέστη πολιτική ήττα. Η δική μας πρόταση είναι πρόταση άρσης του αδιεξόδου. Όλα κρίνονται στο τέλος, από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση και αν θα αναλάβει τις ευθύνες της ή όχι». 
Πηγή Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου