Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας έργο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία στην Λαμία. Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν τόσο στην κατασκευή ή αντικατάσταση αγωγών ομβρίων, ακαθάρτων και ύδρευσης, όσο και στην αποκατάσταση του οδοστρώματος.

«Η θωράκιση της Στερεάς Ελλάδας από τις φυσικές καταστροφές συνεχίζεται. Σήμερα εντάξαμε ένα σημαντικό έργο για την Ανατολική Φθιώτιδα, το οποίο και αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε με αντίστοιχες παρεμβάσεις σε ολόκληρη τη Στερεά. Ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία, παίρνουμε άμεσα αποφάσεις, χρηματοδοτούμε έργα ουσίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημεία όπου θα γίνουν τα έργα.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή δικτύου συλλογής ομβρίων υδάτων μήκους 1,7 χιλιομέτρων, στο τμήμα από τον οικισμό Μεγάλης Βρύσης μέχρι τον οικισμό της Νέας Μαγνησίας, που αποτελεί έξοδο προς την ΠΑΘΕ και την περιοχή της Ανατολικής  Φθιώτιδας. 

Ταυτόχρονα  θα κατασκευαστούν – αντικατασταθούν τμήματα αγωγών ακαθάρτων και ύδρευσης ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική επανεκσκαφή του οδοστρώματος, ενώ προβλέπεται και η αποκατάσταση του οδοστρώματος σύμφωνα με υφιστάμενη εγκεκριμένη μελέτη οδοποιίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου