Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Σ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.ΧΑΡΑ ΒΛΑΧΑΚΗ

Κύριε Πρόεδρε της Ο.Ε.Σ.
Η δημοσίευσή που έκανα για το αντάμωμα στο χωριό μου,δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν προσωπικά και πολύ περισσότερο εσάς που κοπιάσατε για την εκδήλωση, μάλιστα είχα δώσει συγχαρητήρια για την οργάνωση στην αρχή της δημοσίευσης που είχα κάνει........ Απλά ανέφερα τα γεγονότα όπως τα είδα και τα έζησα εγώ προσωπικά.
Για να παραβρεθώ στο αντάμωμα της Ομοσπονδίας, ταξίδεψα 5 ώρες την νύχτα για να είμαι εκεί το πρωί.... με το φτωχό μου το μυαλό, νόμιζα πως πάω σε κάτι ξεχωριστό!
Δεν ξεκίνησα να πάω σε ένα απλό αντάμωμα του Τριποτάμου,δεν πήγαινα σε ένα πανηγύρι του χωριού μου,πήγαινα στο ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ!!!!
Φθάνοντας το πρωί στο ιστορικό Μοναστήρι της Τατάρνας,αμή τι άλλο, περίμενα να δω να τιμούν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι αρχές της Ευρυτανίας και οι διοργανωτές.(εγώ,έτσι το είχα στο μυαλό μου και πιθανόν πολλοί σαν κι εμένα.)
Ελάτε στην θέση μου κ. Πρόεδρε και ίσως καταλάβετε την απογοήτευσή μου , όταν διαπίστωσα ότι κατά την Αρχιερατική λειτουργία που χοροστάτησε ο Δεσπότης μας και ο ηγούμενος της Μονής π. Δοσίθεος, απουσίαζαν σχεδόν οι πάντες.. στο τέλος της λειτουργίας βέβαια ήρθε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Κατά τη διάρκεια του ανταμώματος στο Λαχανόκηπο,είδα πως είχε αρκετό κόσμο και χάρηκα, επίσης χάρηκα και για την υπέροχη λαογραφική έκθεση που οργανώσατε.
Με ενδιαφέρον παρακολούθησα όλες τις ομιλίες και την εξαιρετική απαγγελία του κ. Τσιούρη.
Η απουσία των επισήμων από τη θεία λειτουργία σχολιάστηκε όπως γνωρίζετε από μικροφώνου (και όχι μόνο) και εσείς δώσατε την εξήγηση της απουσία σας, λόγω που ξενυχτήσατε για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.... κατανοητό και σεβαστό κ. Πρόεδρε.
Εννοείται πως πικράθηκα που κανείς από τους ομιλητές προφανώς από παράληψη, δεν αναφέρθηκε στην αναξιοποίητη λίμνη Κρεμαστών που απείχε μόλις λίγα μέτρα από την εκδήλωση.
Ως προς το φαγητό του Δεσπότη, μπορεί και να έχετε δίκιο, ότι δεν θέλατε να φανεί ότι σερβίρετε πρώτα το τραπέζι των επισήμων...(απλά εμένα προσωπικά, το ράσο μου εμπνέει σεβασμό.)
Είμαι περήφανη για την Ευρυτανική μου καταγωγή ,αγαπώ το χωριό μου, λατρεύω τον τόπο που γεννήθηκα, χαίρομαι για ότι καλό συμβαίνει και λυπάμαι για το αντίθετο.
Η δημοσίευση που έκανα, ήταν καθαρά η προσωπική μου άποψη και εκτίμηση και δεν είχε τίποτα το επιλήψιμο,εκτός από αυτά που προανέφερα τα υπόλοιπα ήταν άψογα και άξια συγχαρητηρίων.....
Καλώς η κακώς, έμαθα από μικρή να γράφω και να λέω τα πράγματα όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι με απλά λόγια, να λέω ελεύθερα την γνώμη μου και αυτό που πιστεύω χωρίς να μασάω τα λόγια μου,δεν αισθάνομαι ένοχη για να απολογηθώ για κάτι,δεν κατηγόρησα κανένα και δεν έχω λόγο να το κάνω....αν κάποιοι παρερμήνευσαν τα γραφόμενά μου και το πήραν προσωπικά .... πραγματικά λυπάμαι .
Χαρά-Χαρίκλεια Βλαχάκη

1 σχόλιο:

  1. Κα Βλαχάκη, οι διευκρινίσεις σας είναι όντως αρκετές να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα. Απλά, να επισημάνω ότι από πλευράς Ομοσπονδίας, στη Θεία Λειτουργία παραβρίσκονταν (μεταξύ άλλων) και οι δύο αντιπρόεδροι της ΟΕΣ. Να υπενθυμίσω επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μου από μικροφώνου, αναφέρθηκα, τόσο στον Τριπόταμο και το Ιστορικό μας Μοναστήρι, όσο και στη Λίμνη Κρεμαστών. Για τον χρόνο σερβιρίσματος, είχαμε φυσικά τη σύμφωνη γνώμη του Δεσπότη μας!
    Κατά τα άλλα, σεβόμαστε τις απόψεις και όποιες επιφυλάξεις σας (όπως τώρα διατυπώνονται). Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα και αβίαστα τις θέσεις του, αρκεί να υπάρχει σχετική τεκμηρίωση. Αλίμονο αν όλοι είχαμε τις ίδιες απόψεις!
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση σε σας και το blog που μας φιλοξενεί
    Χρήστος Αρβανίτης (Πρόεδρος Ο.Ε.Σ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή