Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Η  μεταβολή του καιρού που  επικράτησε  τις τελευταίες ημέρες,  ήρθε για να μας θυμίσει, ότι δυστυχώς  το καλοκαίρι  πλησιάζει στο τέλος του. Ήδη, οι περισσότεροι  επισκέπτες, κατά πλειοψηφία  καταγόμενοι από εδώ , άρχισαν να εγκαταλείπουν τα χωριά και το Καρπενήσι,  για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο τόπος μας σιγά –σιγά ερημώνει και  εμείς εδώ  προβληματιζόμαστε αν κάποιες ενέργειές μας ως τοπική αυτοδιοίκηση,   θα μπορούσαν  να μας  εξασφαλίσουν  περισσότερο χρόνο διαμονής των επισκεπτών .  Το πολιτιστικό  καλοκαίρι  που υλοποιεί  ο δήμος μας , με τις όποιες  υπερβολές και σε κάποιες περιπτώσεις  με καταφανείς  αντικρουόμενους  στόχους  δεν  βοήθησε  και πολύ τον τόπο μας  να αποχτήσει ιδιαίτερη   ταυτότητα και χρώμα.  Οι όποιες  τυπικές λαϊκές συνελεύσεις  γίνονται και τα μεγάλα λόγια  που ακούγονται  για έργα που δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό ,  δεν  είναι ικανά  να  αναστρέψουν  τον  συνεχιζόμενο μαρασμό  των  χωριών μας. Κι αυτό γιατί αρκετές  βασικές  προϋποθέσεις, με ευθύνη και  του δήμου μας,  είναι  ανύπαρκτες.
Μέσα σε όλα αυτά  ήρθαν τα χαμόγελα όσων παιδιών κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή Ανώτατης ή Ανώτερης εκπαίδευσης. Αναμφισβήτητα η   επιτυχία τους είναι ένα  θετικό  βήμα στον αγώνα της ζωής και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.  Βέβαια και όσα παιδιά δεν κατάφεραν να  εισαχθούν  πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους  ψάχνοντας άλλους δρόμους και υπάρχουν αρκετοί  τέτοιοι  για να εξασφαλίσουν  μια όμορφη ζωή. Το σίγουρο είναι πάντως ότι μόνο  το πτυχίο δεν μας οδηγεί στην επιτυχία .
Με οδύνη αποχαιρετήσαμε στο Κρίκελλο  στις  17-08-2016  τον   Θανάση Τσαμαδό. Ο Θανάσης εκτός από καλός φίλος υπήρξε και συνεργάτης μου όταν ήμουν Δήμαρχος Δομνίστας.  Υπήρξε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και για κάποια χρόνια τον είχα ορίσει και αντιδήμαρχο .   Κατείχε πτυχίο  οικονομολόγου  αλλά δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια ήταν άνεργος, αν και είχε αποχτήσει μεγάλη εμπειρία  στα  Ευρωπαϊκά προγράμματα, εργαζόμενος  στην Ευρυτανία  Α. Ε. της οποίας υπήρξε επιτυχημένο στέλεχος επί σειρά ετών. Είχε γεννηθεί το 1957 στον συνοικισμό Τσαμαδέικα  Κρικέλλου   και ζούσε  στο Κρίκελλο  μόνος ,αφού πριν λίγα χρόνια είχε χάσει τη μάνα του . Όντας  άνεργος,  χωρίς κανένα εισόδημα, εξασφάλιζε τα προς το ζείν από τα χωράφια που καλλιεργούσε και από το κυνήγι. Την προηγούμενη ημέρα στο χωράφι που βρισκόταν τον πρόδωσε η καλή του καρδιά. Όσοι τον γνώριζαν  νοιώθουν ιδιαίτερα λυπημένοι γιατί αν και ήταν καλός χαρακτήρας η ζωή δεν του  πρόσφερε  και ιδιαίτερες χαρές. Μακάρι εκεί που πήγε να είναι πάντα χαμογελαστός όπως έφυγε.
Στις 24-08-2016 πραγματοποιήθηκε η 13η συνεδρίαση του Δ. Σ, Καρπενησίου.  Από την  παράταξή μας  παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι  Ι. ΣΤΑΜΑΤΗΣ- Δ. ΠΕΤΑΡΟΥΔΗΣ- Π. ΠΑΠΑΔΟΓΟΥΛΑΣ – Η. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ  και Ν.ΤΣΩΝΗΣ. Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  αναφερθήκαμε  όπως πάντα  σε θέματα της καθημερινότητας.
-Ρωτήσαμε αν θα υπάρξει   αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων με τις οποίες συνεχίζει να υδροδοτείται παρά την επικινδυνότητα για την υγεία τους ,  ένα μεγάλο τμήμα πληθυσμού στον  οικισμό  Προφήτη Ηλία  Καρπενησίου.
-Αναφερθήκαμε στο φαινόμενο του καλοκαιριού  να  βρίσκονται αρκετά  χωριά του δήμου μας χωρίς νερό για αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται  και να διαμαρτύρονται  δικαίως οι κάτοικοι . Επιμείναμε στο να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για  να μην επαναληφθεί το  γεγονός και να φροντίσει ο δήμος μας να παρέχει στους συμπολίτες μας  εκτός της ποσότητας και καλή ποιότητα  νερού.
-Ενημερώσαμε την δημοτική αρχή για την επικινδυνότητα  της ράμπας αναπήρων που βρίσκεται  έμπροσθεν του Ι. Ναού  της Αγίας Τριάδας   και ζητήσαμε να  υπάρξει  άμεση παρέμβαση   μιας και έχουν συμβεί  αρκετά ατυχήματα.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα 19 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Το 2ο θέμα αφορούσε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος με την κατάργηση του έργου  της διάνοιξης της οδού Γορδίου στο Καρπενήσι  και την χρηματοδότηση άλλων  έργων.  Θεωρώντας  ότι ο εν λόγω δρόμος είναι απαραίτητος για την πόλη  αναπτύξαμε τις αντιρρήσεις μας και επιμείναμε να εκτελεσθεί άμεσα το έργο,  χωρίς όμως  αποτέλεσμα .
Το 5ο θέμα αφορούσε την έγκριση του ισολογισμού  έτους 2015 της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ. Δεν  ψηφήσαμε τις δαπάνες που αφορούσαν τις  αμοιβές των  αιρετών και  αυτές που  διατέθηκαν για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Καρπενήσι  29-08-2016
Γιάννης Σταμάτης  .
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης  Δήμου Καρπενησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου