Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΡΑΧΝΗ ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΣ,Η ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ!ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ

Η αράχνη και ο ιστός, η ΔΕΘ και το πάτωμα!

& Στον "αστερισμό" της ΔΕΘ έχει κανείς την αίσθηση ότι "είναι" στην Ντίσνευλαντ. Η κρίση και τα μνημόνια "ινδιάνικος" καπνός, οι κοινωνικά αδύναμοι έχουν "γλυκόζη", τα κατασχετήρια "χριστουγεννιάτικη δωροεπιταγή" και βέβαια η υπερφορολόγηση και η ανεργία το "μαγικό" στο σύντομο πέρασμα του τραίνου απο το λόφο με τους ληστές.

& Το εμπόδιο  είναι οι περιορισμοί στις ομαδικές απολύσεις δηλ. με το καλημέρα οι "επενδυτές" δεν σκέπτονται δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά απολύσεις!
.....
"Φυσικό" λοιπόν, οι παραστάσεις κλόουν με  μαλλί γριάς.

& Αν μια "μέση" 4μελής οικογένεια έχει 25χιλ τις μένουν στο χέρι τα 12,5,  1000 το μήνα για να καλύψει όλες τις αλλες υποχρεώσεις και ανάγκες (ΔΕΚΟ, φαγητό, ένδυση κλπ) πλην εφορίας και εισφορών. Άν έχει δανεισμό απο την μία εμφανίζεται πάνω από το όριο προστασίας και από την άλλη είναι στον "καιάδα"!

& Απεργίες και συνδικαλισμός: ας δούμε, αν υπάρχει αντικειμενικά ζήτημα....Οι δανειστές και η κυβέρνηση, άν υποταχθεί στις επιταγές τους, θέλουν να βγάλουν την τρίχα από το ζυμάρι, μη ελεγχόμενα συνδικάτα, ή φροντίζουν την κοινωνία  από αλλοτριωμένους συνδικαλιστές;

& Μην γελιόμαστε η εγκατάσταση  ενός ακραίου υποδείγματος- εκτός ευρωπαϊκού πολιτισμού-πλήρους απαξίωσης της εργασίας, ενίσχυσης της ατομικότητας.... προϋποθέτουν και αποδυνάμωση των συνδικάτων γιατί το "χειρότερο συνδικάτο είναι καλύτερο από αυτό που δεν υπήρξε ποτέ"!

& Για να μην γίνουμε η "δημοκρατία του P. Escobar" δεν πρέπει να γίνουμε Αιθιοπία στο κόστος, την αξία, τα δικαιώματα της εργασίας.

& Η εξέλιξη των άλλων "πολιτικών" δρώμενων είναι στην απάντηση της αράχνης από το νταβάνι στην ερώτηση τι κάνεις εκεί πάνω; επειδή βλέπει τον ιστό  και τι έχει: Εσείς τι κάνετε εκεί πάνω;

& Η πρόκληση με ουσία επί αρχών και λύσεων  είναι έξω από "αριστεροδεξιά" ή "κεντρο-παραγοντίστικα", δάνεια "σωτηρο-πατριδοκαπηλείας" θεσμών, αλλά είναι στα μείζονα διακυβεύματα της εργασίας, ...

& Είναι το κατάλληλο timing για τα συνδικάτα να σταθούν με ιστορική τόλμη, καθαρή θέση στρατηγική και όχι εφήμερη ή "μικρό-υπολογιστική" τακτική.

& Η ΔΕΘ μόνο έτσι: με νέο κεντρικό πολιτικό (και όχι στενό ή κομματικό) πρόταγμα ...μπορεί να είναι πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό γεγονός, σταθμός για την πατρίδα!

(Ορισμένα σημεία&παράγραφοι απο το εβδομαδιαίο μου άρθρο στο ΠΑΡΟΝ της ερχόμενης ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου