Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ.ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΑΡΑ ΒΛΑΧΑΚΗ

Σε εξέλιξη η  ανάπτυξη της Ευρυτανικής χλωρίδας.
========================================
Αρκετές φορές διάβασα πώς το τσάι του βουνού και η ρίγανη της Ευρυτανίας, είναι ανωτέρας ποιότητος σε γεύση και άρωμα από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος.
Είχαμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πώς και η ινδική κάνναβη που καλλιεργείται στην Ευρυτανία, είναι πιθανόν αρίστης ποιότητος και αρκετά ανταγωνιστική....αλλά δεν πρόλαβε να βγει στην αγορά και να συγκριθεί, μας τα χάλασε η ...ΕΛ.ΑΣ.
Ελπίζω πως τα <<αφεντικά>>της φυτείας δεν ήταν πατριωτάκια..αν και όλο και κάποιος θα ήταν για να γνωρίζει τα κατατόπια αλλά αυτά θα τα βρουν οι αρμόδιοι.
Πάντως αν είναι πατριώτες έχουν ελαφρυντικά.....μπορεί και να είδαν τα πράγματα με άλλο μάτι... μπορεί δηλαδή το συγκεκριμένο σημείο να ήταν άχαρο και χαλούσε την γύρω περιοχή με την ξερα'ί'λα του και είπαν να το .....δεντροφυτέψουν ...(καλλωπισμός και αισθητική)
Μπορεί να ήθελαν να δουν την επίδραση που θα είχε στ' αηδόνια ας πούμε,αν το κελάηδημα τους θα ήταν πιο γλυκό και μεγαλύτερης διάρκειας! (ρομαντικές ψυχές).
Μπορεί να ήθελαν να δοκιμάσουν την τυχόν ικανότητα της κάνναβης για την γονιμότητα των στέρφων ζώων!(φιλοζωικά ένστικτα).
Μπορεί να ήθελαν να εμπλουτίσουν την χλωρίδα της περιοχής με σπάνια φυτά,ή ακόμα και την πανίδα που θα έμπαινε κάτι νέο στην διατροφή τους...(οικολογική συνείδηση).
Ίσως μπαίνοντας και διαβάζοντας εδώ μέσα τα διάφορα άρθρα για τις απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες του χασισέλαιου,να ήθελαν να δουν αν αληθεύει πραγματικά για να βοηθήσουν την επιστήμη και γενικά τον άνθρωπο....(επιστημονικό ενδιαφέρον).
Πολλά μπορεί και ίσως ......
Τελικά θα μείνουμε με την απορία για τις ιδιότητες και την ποιότητα της Ευρυτανικής κάνναβης!!!!!!!!!!!
Χαρά-Χαρίκεια Βλαχάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου